Menu
Skader på Svartehavsflåtens hovedkvarter er synlige på dette satellittbildet av Sevastopol på Krim-halvøya. Bildet ble tatt etter det ukrainske rakettangrepet på hovedkvarteret. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB

Russland hevder sjefen for Svartehavsflåten lever

Sjefen for den russiske Svartehavsflåten, Viktor Sokolov, deltok på et møte tirsdag, ifølge russiske myndigheter. Ukrainske spesialstyrker har hevdet at Sokolov ble drept.

Av NTB | 26.09.2023 13:03:00

Krig og konflikter: Mandag hevdet ukrainske spesialstyrker at de var sikre på at Sokolov ble drept i et rakettangrep mot Svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim-halvøya i forrige uke.

Russlands forsvarsdepartement har imidlertid publisert en video som angivelig viser Sokolov på et møte tirsdag. Det melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Et bilde publisert av departementet viser tilsynelatende at Sokolov deltok på møtet via videolink, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Møtet skal ha funnet sted i Moskva under ledelse av forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Ifølge de ukrainske spesialstyrkene skal hele 34 russiske offiserer ha blitt drept i angrepet mot marinehovedkvarteret i Sevastopol fredag. Over hundre mennesker ble angivelig såret.

Russlands forsvarsdepartement har på sin side hevdet at én soldat er savnet etter angrepet, som førte til materielle skader på hovedkvarteret.

Flere nyheter: