Menu
Prester ledet lørdag an i en prosesjon i Sevastopol på den russisk-annekterte Krim-halvøya i forbindelse med julefeiringen til den russisk-ortodokse kirken. Foto: AP / NTB

Russland fastholder at våpenhvilen i Ukraina blir overholdt

Til tross for meldinger om nye angrep og kamphandlinger i Ukraina, fastholder ledelsen i Moskva at de overholder våpenhvilen i forbindelse med julefeiringen.

Av NTB | 07.01.2023 13:45:02

Religion og livssyn: – Selv om ukrainske styrker har angrepet russiske bosetninger og stillinger, vil våpenhvilen fortsatt bli implementert, het det i en uttalelse fra Russlands forsvarsdepartement lørdag.

Departementet medgir imidlertid at russiske styrker i løpet av de siste 24 timene har slått tilbake flere angrep øst i Ukraina og hevder at flere titall ukrainske soldater er drept.

Journalister sør for byen Bakhmut hørte i morgentimene lørdag kraftig beskytning i området. Ukrainas hærledelse anklaget russiske styrker for å ha gjennomført flere rakettangrep.

President Vladimir Putin kunngjorde 36 timers ensidig våpenhvile fra fredag formiddag, i forbindelse med at den russisk-ortodokse kirken feirer jul.

Ukraina avviste våpenhvilen som «hyklersk propaganda» og hevdet at Russland bare er ute etter regruppere sine styrker etter å ha lidd flere nederlag på slagmarken.

(©NTB)