Menu
Valerie Grenier omfavnes av sine lagvenninner etter triumfen i Kranjska Gora. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Canadisk alpinsensasjon i Slovenia: – Jeg har ingen ord

Valérie Grenier sjokkerte alle og vant overraskende storslalåmrennet i Kranjska Gora. Mina Fürst Holtmann ble nummer ti og sikret seg sesongens beste resultat.

Av NTB | 07.01.2023 13:45:58

Sport: Grenier overrasket hele alpineliten da hun kjørte ned til ledelse i første omgang. Også i 2. omgang leverte hun beste omgangstid og kunne juble som første canadiske kvinne på 46 år.

Teller man med verdenscupen, er det 48 år siden sist.

– Jeg har ingen ord. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse. Jeg har ønsket dette så lenge. Jeg er så glad, sa en tydelig rørt og preget Grenier.

Rennet i Kranjska Gora var Greniers 90., og tidligere har hun aldri vært på pallen i verdenscupen.

Grenier vant 37 hundredeler foran Marta Bassino. Tre hundredeler bak italieneren endte slovakiske Petra Vlhova.

Thea Louise Stjernesund var på 23.-plass etter første omgang, men utnyttet sitt tidlige startnummer i 2. omgang og kjørte veldig godt. Hun fikk sitte lenge i lederstolen. Hun bykset til slutt opp tolv hakk og endte på 11.-plass med tredje best omgangstid.

Ragnhild Mowinckel var på 15.-plass før finaleomgangen, og i andre forsøk tapte hun mye tid på toppen. Hun fortsatte med litt for mange runde buer nedover traseen, og tapte enda mer tid. Til slutt endte Rival-kjøreren på 16.-plass.

Marte Monsen med startnummer 35 klarte ikke å komme seg inn blant de 30 beste. Hun endte på 48.-plass, 3,32 sekunder bak Grenier.

Søndag er det et nytt storslalåmrenn i Kranjska Gora.

Holtmann kjørte en god 1. omgang og la seg inn på 13.-plass med 1,15 sekunder bak teten. 27-åringen har ikke vært topp ti denne sesongen i storslalåm, men klarte å følge opp også i 2. omgang. Hun klatret tre plasser og endte som nummer ti.

Maria Therese Tviberg ble nummer 22 i første omgang og klatret fem plasser i den andre.

(©NTB)

Flere nyheter: