Menu
Et boligbygg i den russiske hovedstaden Moskva ble tirsdag morgen truffet av en ukrainsk drone. Foto: AP / NTB

Russiske myndigheter: Droneangrep i Moskva

Russiske myndigheter hevder Ukraina har utført et droneangrep mot Moskva. Ingen skal være alvorlig skadd. I Ukrainas hovedstad Kyiv er minst én person drept i et nytt russisk angrep.

Av NTB | 30.05.2023 09:39:11

Ulykker og naturkatastrofer: – Denne morgenen, ved daggry, førte et droneangrep til mindre skader på flere bygninger. Alle nødetatene er på stedet, sier ordfører Sergej Sobjanin i en uttalelse tirsdag.

Det russiske forsvarsdepartementet omtaler angrepet som et terrorangrep rettet mot mål i sentrum av den russiske hovedstaden.

– Åtte droner ble brukt i angrepet. Alle fiendens droner ble skutt ned, skriver departementet i sosiale medier. Tre av dronene skal ha blitt satt ut av spill elektronisk, mens de andre ble truffet av bakke-til-luft-raketter, ifølge departementet.

Nyhetsbyrået Ria melder at to boligbygg er truffet, og at én person er skadd. Flere boligbygg sør i den russiske hovedstaden skal være evakuert. Bilder i sosiale medier viser spor av røyk i luften og et ødelagt vindu.

Sobjanin sier beboerne i to bygninger som fikk skader, ble evakuert, men at de «kan flytte tilbake til leilighetene sine så snart spesialstyrkene har avsluttet arbeidet sitt».

Ukrainske myndigheter har foreløpig ikke kommentert angrepet.

De siste ukene har det vært flere droneangrep i Russland, men Ukraina har ikke innrømmet offentlig at de har utført angrep mot mål i Russland.

Byens militæradministrasjon sier minst 20 iransk-bygde droner ble skutt ned av luftforsvaret i det tredje russiske angrepet mot Kyiv i løpet av det siste døgnet.

– Mellom 23.30 og 4.30 angrep de russiske okkupasjonsstyrkene Ukraina med 31 Shahed-droner. 29 av dem ble skutt ned, «nesten alle i nærheten av hovedstaden og i luften over Kyiv», skriver det ukrainske luftforsvaret i sosiale medier.

– I morges kunne beboere i enkelte distrikter høre eksplosjoner. Dette var fra våre luftvernsystemer, sier guvernør Andrej Vorobjov i hovedstadsregionen.

Tidlig i mai ble to droner skutt ned over Kreml i et angrep Russland har gitt Ukraina skylden for. Ifølge The New York Times mener også amerikansk etterretning at Ukraina sto bak dette angrepet.

Natt til tirsdag var det et nytt, omfattende russisk angrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Minst én person ble drept, og byens befolkning måtte igjen gå i tilfluktsrommene.

Flere nyheter: