Menu
Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sier den private militærgruppen kan lære av Ukrainas hær, men er fortsatt overbevist om at hans styrker vil erobre Bakhmut. Foto: AP / AFP

Russisk leiesoldatsjef vil ta lærdom av Ukrainas hær

Sjefen for den private russiske militærgruppen Wagner sier gruppen kan lære av hvordan den ukrainske hæren opptrer i krigen.

Av NTB | 19.01.2023 13:25:46

Politikk: – Den ukrainske hæren arbeider tydelig og harmonisk. Vi har mye å lære av dem, sier Jevgenij Prigozjin torsdag, mens kampene fortsetter rundt Bakhmut øst i Ukraina.

I flere måneder har russiske styrker og leiesoldater fra Wagner-gruppen forsøkt å innta byen i Donetsk-regionen. Russerne ønsker å ta over hele regionen, som grenser til Russland.

Prigozjin bruker det russiske navnet på byen og insisterer på at «Artemovsk vil bli erobret».

I forrige uke kom Wagner-gruppen og Kreml med ulike opplysninger om erobringen av byen Soledar i nærheten av Bakhmut. De motstridende meldingen førte til rykter om et brudd mellom regjeringen og leiesoldatstyrken, noe Russland har avvist.

Torsdag hevder Prigozjin at Wagner-styrker har tatt full kontroll over Klisjtsjiivka, en viktig forstad til Bakhmut. Nyhetsbyrået AFP har ikke klart å verifisere denne påstanden.