Menu
Holger Rune slo Daniil Medvedev fredag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Rune klatrer på verdensrankingen etter Rune-seier i Monte Carlo

Casper Ruud rykker opp til tredjeplass på ATP-rankingen etter at Holger Rune (19) slo russiske Daniil Medvedev og er klar for semifinale i Monte Carlo Masters.

Av NTB | 14.04.2023 16:34:24

Sport: 19-åringen tok seg videre i den prestisjetunge tennisturneringen med seier 6-3, 6-4 på grusen i fyrstedømmet Monaco. Rune har storspilt det siste året og har kommet langt i flere store turneringer. Fredag var det Medvedev som fikk kjenne på styrken til den unge dansken.

Med seieren hjalp han også norske Casper Ruud til å klatre på verdensrankingen. Nordmannen røk ut i tredje runde av turneringen, men tapte ingen poeng med tanke på at han fikk samme plassering i årets utgave. Tittelforsvarer Stefanos Tsitsipas røk ut i kvartfinalen og faller med det ned fra tredjeplassen, og den tar Ruud over når rankingen formelt oppdateres tidlig neste uke.

Ruud har 2.-plass som karrierebeste på rankingen.

Rune tok seg av det første settet mot Medvedev med 6-2 etter å ha brutt russerens serve to ganger. På den første settballen mottok Medvedev pipekonsert fra publikum etter blant annet å ha banket tennisballen i veggen bak banen.

I andre sett var det jevnere helt til Rune fikk inn et brudd til 5-4-ledelse. Deretter servet han seg til seier.

Rune møter vinneren av det italienske Jannik Sinner og Lorenzo Musetti i sin semifinale.

(©NTB)