Menu
Erling Braut Haaland hylles av tidligere Manchester United-spiss Wayne Rooney. Foto: David Cliff / AP / NTB

Rooney lanserer Haaland som Gullballen-favoritt: – Verdens beste akkurat nå

Manchester United-legenden Wayne Rooney mener Erling Braut Haaland for øyeblikket er verdens beste fotballspiller. – Han bør vinne Gullballen, sier han.

Av NTB | 22.04.2023 20:24:07

Sport: Haaland har leverte en kjempesesong for Manchester City med 48 scoringer så langt. I sin faste spalte i The Times beskriver Rooney sine tanker om den norske målmaskinen.

«Erling Haaland er den beste spilleren i verden akkurat nå. Lionel Messi er størst, men i dette øyeblikket er det ingen som spiller bedre enn én spiller – selv om jeg brøt noen rekorder selv – som tar pusten fra meg med nivået han er i ferd med å nå», skriver den tidligere United-spissen.

Rooney mener det blir svært vanskelig å se bort fra Haaland ved neste utdeling av den gjeve Ballon d’Or.

«Hvis du ser på hvem som skal vinne Gullballen, må det bli ham, så lenge han fortsetter å vise denne formen», skriver han videre.

Rooney hyller Haalands evne til å være annerledes.

«En ting jeg liker med ham, er hvor annerledes han er i forhold til andre moderne spillere. Alle vil ha ballen i føttene nå om dagen, men han vil bare løpe og bruke styrken til å komme fri. Det er noe rått med måten han spiller på», skriver Rooney videre.

«Vi hadde æraen med Messi og Cristiano Ronaldo, nå er det tiden til Haaland og Kylian Mbappé. Når det er slike talenter rundt deg, må du bare nyte det – selv om han har på seg Manchester City-drakt».

Haaland har nettet tolv mål på åtte kamper i mesterligaen så langt, og det gjenstår i hvert fall to kamper om han er skadefri.

I Premier League gjenstår det åtte kamper for City og Haaland. I hjemlig liga har lysluggen scoret 32 ganger og slår trolig rekorden for flest mål i en og samme PL-sesong.

Han har tangert Mohamed Salahs sesongrekord for Premier League siden serien ble redusert fra 22 til 20 lag (38 kamper). Han er to bak rekorden til Andy Cole og Alan Shearer på 34 mål i sesonger med 42 kamper.

Rooney er sett på som en Englands største spisstjerner gjennom tidene. Han står med 53 mål på 120 landskamper. Det er bare Peter Shilton som har flere kamper for England med sine 125.

Rooneys fortid hos byrival Manchester United, stopper ham ikke fra å la seg begeistre over talentene som kommer opp i europeisk fotball for tiden.

(©NTB)