Menu
Jakob Romsaas sikret 1-0-seier. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Romsaas reddet Tromsø igjen – sikret 1-0-seier over Sandefjord i sluttminuttene

Jakob Napoleon Romsaas ble igjen avgjørende da han sikret 1-0-seier til Tromsø over Sandefjord i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 20.08.2023 18:54:59

Sport: Dermed henger Tromsø fortsatt godt med i gullkampen. Det skiller bare fem poeng opp til serieleder Bodø/Glimt, som riktignok har én kamp mer spilt.

Det kunne imidlertid sett helt annerledes ut for Tromsø. Keeper Jakob Haugaard ga Sandefjord en drømmesjanse til å ta ledelsen etter 37 minutter da han sendte ballen rett i beina på Sander Risan Mørk.

Dessverre for den tilreisende supporterne klarte ikke midtbanespilleren å sette ballen innenfor stengene fra om lag 30 meter.

– Den havnet i beina mine, og jeg så at han sto langt ute. Jeg vet ikke om han hadde tatt den om den hadde gått innafor, men det var vel en grei sjanse, sa Risan Mørk til TV 2 i pausen.

Etter en drøy times spill satte Franklin Nyenetue ballen i nettmaskene bak Haugaard, men denne gangen var det et offsideflagg som satte en stopper for Sandefjord-feiringen.

I sluttminuttene kom Yaw Paintsil og Jakob Napoleon Romsaas seg til en gigantisk dobbeltsjanse, men strålende keeperspill av Hugo Keto holdt vertene unna, enn så lenge.

For bare ett minutt senere fikk Romsaas muligheten igjen og sikret seieren for Tromsø.

Sandefjord står dermed med 18 poeng etter like mange serierunder, og de må dermed finne seg i å fortsatt kjempe om fornyet eliteseriekontrakt.

(©NTB)

Flere nyheter: