Branns feirer Niklas Castros (t.h) nettkjenning mot Aalesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Brann herjet med tabelljumboen

Brann hadde ingen problemer med å ta seg av tabelljumbo Aalesund i Eliteserien søndag. Bergenserne vant 5-1 på hjemmebane.

Av NTB | 20.08.2023 18:54:39

Sport: Dermed forlenget Brann seiersrekken til to strake kamper, mens Aalesund ble påført sitt andre strake tap. På de siste sju kampene har tabelljumboen kun vunnet én kamp.

Frederik Børsting sendte hjemmepublikummet til himmels etter 18 minutter. Dansken skjøt ballen helt nede ved stolperota med utsiden av foten.

Rett etterpå var Sivert Heltne Nilsen nær ved å doble ledelsen for Brann, men skuddet gikk kun i tverrliggeren. Midtbanekollega Felix Horn Myhre fant likevel veien til nettmaskene og doblet ledelsen noen minutter senere.

Niklas Castro økte til 3-0 mot gamleklubben like før pause. 27-åringen prikket ballen inn ved lengste stolpe fra utsiden av 16-meteren.

Sju minutter etter hvilen reduserte Isaac Atanga og ga Aalesund et lite håp om poeng. Håpet ble kortvarig da Bård Finne økte til 4-1 to minutter senere. Aune Heggebø fastsatte resultatet til 5-1 senere.

Brann skal gjennom et dobbeltoppgjør mot AZ Alkmaar i conferenceliga-kvalifiseringen den kommende tiden. Dermed blir neste eliteseriekamp for Brann om 14 dager mot Sarpsborg, mens Aalesund gjester Rosenborg neste helg.