Menu
Frida Maanum har så langt puttet ti mål for Arsenal. Det er det ingen annen i klubben som har gjort denne sesongen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Rollebyttet endret alt for den norske landslagsstjernen: – Kan egentlig ikke tro det

Frida Maanum (23) har på kort tid blitt en målscorer av rang for storklubben Arsenal. Et grep fra treneren mot superlaget Lyon satte fyr på karrieren hennes.

Av NTB | 10.02.2023 09:45:31

Sport: Det er snart to år siden Maanum byttet ut svenske Linköping med Arsenal. Så sent som i sesonginnledningen i fjor høst slet hun med å få spilletid.

Den norske landslagsprofilen hadde til gode å starte en kamp denne sesongen før mesterligamøtet med Ada Hegerbergs Lyon i oktober. Der ble hun imidlertid sendt på banen i tierrollen. Det kom som en overraskelse på mange.

Trener Jonas Eidevall fikk full uttelling for grepet. Maanum scoret i Lyon-kampen og har herjet siden.

– Det hele startet der, sier Maanum til Sky Sports.

– Når du sier at jeg er Arsenals toppscorer, kan jeg egentlig ikke helt tro det. Jeg så det ikke komme i det hele tatt, sier Maanum til.

I intervjuet snakker hun ut om den sterke sesongen hun har levert så langt.

– Jeg visste at jeg har ferdighetene til score mål, men jeg trodde ikke at jeg skulle score ti mål så langt denne sesongen. Det er veldig uventet, sier Maanum.

Det er ikke kun i hjemlig liga 23-åringen har vist scoringsteft. I mesterligamøtet med Zürich noterte Maanum seg for hattrick.

– Jeg visste at hun var bra, men hun har overgått alle forventninger, sier Eidevall.

Maanum røper at hun har jobbet med å bli skarpere foran mål.

– Jeg har jobbet med avslutningene mine i lang tid. Du kommer til et punkt hvor du slapper av mer og det hjelper når man skal score mål. Jeg har aldri vært en målscorer, seriøst, men jeg prøver bare å score mål for laget. Jeg vil alltid bidra til å vinne, sier hun til Sky Sports.

Lørdag skal Arsenal ut i en tøff kamp i hjemlig liga mot Manchester City.

Så langt i årets sesong er Arsenals toppscorer med ti scoringer i alle turneringer. Den listen topper hun sammen med lagkameratene Vivianne Miedema og Stina Blackstenius.

Sjefen er kjempefornøyd med den norske stjernen.

(©NTB)