Menu
Ødeleggelsene er store i Gaziantep, en av ti tyrkiske provinser som ble rammet av de katastrofale jordskjelvene tidligere denne uka. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Kurdisk PKK-milits innstiller operasjoner etter jordskjelvene

Det væpnede kurdiske arbeiderpartiet PKK sier de setter sine operasjoner på pause i Tyrkia som følge av jordskjelvkatastrofen.

Av NTB | 10.02.2023 09:55:38

Krig og konflikter: – Stopp operasjonene i Tyrkia, i byene. Vi har besluttet å ikke utføre noen operasjoner så lenge den tyrkiske staten ikke angriper, sa PKK-topp Cemil Bayik sent torsdag kveld ifølge ANF, et nyhetsbyrå med nære bånd til partiet.

– Skjelvene forårsaket en massiv katastrofe. Tusenvis av vårt folk er under ruinene. Alle må mobilisere med alle sine midler, sier Bayik.

PKK har siden 1984 ført et væpnet opprør mot den tyrkiske staten. Geriljaen holder til i det overveiende kurdisk-befolkede området sørøst i Tyrkia som ble hardt rammet av det katastrofale jordskjelvet denne uka.

Opprøret har krevd titusenvis av menneskeliv opp gjennom årene, både sivile og militære.

PKK anses av EU som en terrororganisasjon. Tyrkia sidestiller PKK med den kurdisk-syriske militsen YPG, som har vært sentral i den USA-støttede kampen mot IS i Syria.

(©NTB)

Flere nyheter: