Marte Olsbu Røiseland viste bra form i skiskyttercomebacket i torsdagens verdenscupsprint i Pokljuka. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Røiseland solid i comebacket: – Hadde glemt hvor tungt det er

Marte Olsbu Røiseland leverte godt i sitt første skiskytterrenn for sesongen i verdenscupen. Hun bommet én gang og endte på 16.-plass på sprinten i Pokljuka.

Av NTB | 05.01.2023 15:45:32

Sport: Froland-jenta har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild. Som følge av det hadde ikke fjorårets OL-dronning konkurrert denne sesongen. Torsdag var hun tilbake.

Før rennstart var hun usikker på formen. Med ni treff og god fart i sporet var hun i mål 59,9 sekunder bak den svenske vinneren Elvira Öberg.

– Jeg hadde glemt hvor tungt det er å gå renn, men jeg er i gang. Det er deilig å kjenne på det, sa Røiseland til NRK.

Røiseland har vært blant verdens aller beste skiskyttere på kvinnesiden de siste fire-fem årene. Hun vant verdenscupen sammenlagt sist sesong og tok OL-gull på sprint, jaktstart og blandet stafett.

Ragnhild Femsteinevik og Ida Lien endte på henholdsvis 20.- og 21.-plass, mens Emilie Ågheim Kalkenberg måtte tåle to bomskudd og en 52.-plass. Karoline Offigstad Knotten endte to plasser bak med én bom.

Lørdag er det 10 kilometer jaktstart i Slovenia. Starttidene der baserer seg på torsdagens resultater.

Öberg tok seieren etter feilfri skyting. Verdenscupleder Julia Simon (Frankrike) og italienske Dorothea Wierer fullførte pallen.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt ni treff og endte på 9.-plass. Hun har levert godt fraværet til Røiseland og Tiril Eckhoff. Sistnevnte er ikke klarert for konkurranse ennå. Det er én måned til sesongens høydepunkt i VM i Oberhof.