Menu
Johannes Høsflot Klæbo under trening i Val di Fiemme torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Klæbo: – Jeg har vært mer bekymret før

Johannes Høsflot Klæbo (26) føler at han gjør det han kan for å holde seg unna koronasmitte.

Av NTB | 05.01.2023 16:05:18

Medisin og helse: Tidligere torsdag fikk han beskjed om at langrennslandslagets Anne Kjersti Kalvå og Martin Løwstrøm Nyenget begge var smittet.

Nyenget ble sendt hjem fra Oberstdorf i Tyskland allerede tidligere i uken. Kalvå har også dratt hjem til Norge.

Smittetilfellene endrer ikke sammenlagtleder Klæbos smitteregime med tre etapper igjen av Tour de Ski. Han koste seg med en lett treningsøkt på stadion i Lago di Tesero i Fiemme-dalen torsdag.

– Hvor redd er du for å få korona?

– Jeg har vel vært mer bekymret før. Kommer det, så kommer det. Jeg føler at vi får gjort det vi kan. Det var spesielt før OL, men akkurat nå får vi ikke gjort så mye mer enn det vi gjør.

– Jeg er stort sett på rommet, og den største risikoen for å bli smittet er når vi spiser. Vi gjør det vi kan alle mann, men så kommer smitten uansett. Det ser vi jo i dag.

Klæbo tilhører en firerkohort gjennom hele touren. Han holder seg for det meste kun i hop med tre andre som var på høydeopphold etter Davos-rennene og starten på touren.

– Hvordan preger det stemningen?

– Det er kjedelig når folk blir smittet, men vi begynner å bli vant til det. Det er bare å være så forsiktig som mulig.

Klæbo forblir på enerommet sitt på det norske løperhotellet i Castello i Val di Fiemme.

– Jeg satt i bil med Didrik (Tønseth), Sjur (Røthe) og Pål (Golberg) da jeg fikk høre om Anne Kjersti. Det er klart at det er kjedelig. Det er andre gangen at hun blir stoppet fra store konkurranser, hun lå som nummer tre i sammendraget og kjempet om pallen. Det er veldig kjipt, men akkurat nå er det lite man får gjort.