Menu
Marte Olsbu Røiseland (foran t.v.) og Tiril Eckhoff (t.h.) ble takket av etter søndagens fellesstart i Holmenkollen. Foto: Javad Parsa / NTB

Røiseland på pallen i karrierens siste renn: – En veldig fin reise

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland (32) gikk inn til 2.-plass da hun avsluttet en suksessrik karriere på søndagens fellesstart i verdenscupen i Holmenkollen.

Av NTB | 19.03.2023 16:54:08

Sport: Den profilerte og meritterte sørlendingen er den mestvinnende norske kvinnelige skiskytteren gjennom tidene, og i VM i 2020 tok hun medaljer i samtlige øvelser. Det ble fem gull og to bronse.

Under årets VM ble det to gull i stafett og en individuell bronse.

Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Hun har også tre gull, to sølv og to bronse fra OL.

Røiseland tok i alt 17 enkeltseirer i verdenscupen (38 totalt). Etter søndagens fellesstart på hjemmebane i Holmenkollen var det slutt for 32-åringen.

– Det har vært en veldig fin reise som jeg aldri i livet ville vært foruten, sa Røiseland til TV 2.

– Jeg var veldig giret på at jeg skulle ha en bra avslutning. Jeg kommer til å savne dette masse, men det er også ganske deilig at dette var siste. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått oppleve, sa Røiseland.

– Det var viktig for meg å avslutte der jeg viste hva jeg var god for. Det føles bra å bli nummer to, fortsatte 32-åringen.

Røiseland slet med helseutfordringer i første halvdel av sesongen og gikk ikke sitt første verdenscuprenn før i januar. Det var like før VM.

I etterkant har Froland-jenta prestert godt og avsluttet karrieren med et kjemperenn i Kollen.

– Det har vært en slitesesong. Det var mye usikkerhet om jeg kom til å klare å komme tilbake, sa Røiseland.

– Hun kommer til å etterlate et stort tomrom og har vært en stor profil i mange år. Jeg får være den som slo Marte i siste renn, sa Öberg.

Skiskytterlegende Ole Einar Bjørndalen fant ikke ord til å beskrive Røiselands avslutningsrenn.

– Hun fortjener alt av oppmerksomhet hun kan få. Det er stort og ikke minst det løpet hun setter sammen på en slik dag. Det er ikke ord til å beskrive, sa Bjørndalen på TV 2s sending.

Også Tiril Eckhoff la opp denne sesongen. Hun gikk ikke noen renn, men ble takket av sammen med Røiseland i Holmenkollen.

Det norske støtteapparatet stilte med T-skjorter med bilde av Røiseland og Eckhoff og påskriften «dronningene våre».

– En helt fantastisk avslutning. Det er veldig trist for oss som lag at de to beste gir seg, men da var det viktig for oss å gi dem en perfekt avslutning. Vi fikk det vi ønsket, sa trener Sverre Huber Kaas til TV 2.

To plasser foran var Karoline Knotten. Hun holdt seg til tre bomskudd. Hun har ikke rukket å tenke over karriereslutten til sine lagvenninner ennå.

– Det har ikke sunket inn ennå. Det kommer nok til å komme etter hvert, tenker jeg. Jeg kommer til å savne dem veldig i gruppa, sa Knotten.

Franske Anaïs Chevalier-Bouchet, som også avsluttet karrieren søndag, ble nummer tre.

Det ble ingen seier på enden av en svært suksessrik karriere, men hun var nærmest vinner Hanna Öberg. Med én bom fikk Røiseland en sterk avslutning på hjemmebane.

Hun takket de oppmøtte på langsiden før hun passerte målstreken. En synlig beveget Røiseland fikk en god klem av Öberg i mål.

Ingrid Landmark Tandrevold tok sølv på fellesstarten i VM i Oberhof i februar. Søndag ble det tøffere for Fossum-jenta som ikke greide å hevde seg helt i toppen. Hun ble nummer 19 med seks bom.

(©NTB)

Flere nyheter: