Menu
Marte Olsbu Røiseland gjorde comeback i verdenscupen torsdag. Her fra konkurranse i Holmenkollen sist sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Røiseland med solid comeback i verdenscupen

Marte Olsbu Røiseland leverte godt i sitt første skiskytterenn for sesongen i verdenscupen. Hun traff ni blinker og er vel minuttet bak sprintteten i Pokljuka.

Av NTB | 05.01.2023 15:05:58

Sport: Froland-jenta har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild. Som følge av det har ikke OL-dronningen fra i fjor konkurrert denne sesongen. Torsdag var hun tilbake.

På forhånd var hun usikker på hvordan formen var. Med ni treff og god fart i sporet var hun i mål 59,9 sekunder bak teten. Svenske Elvira Öberg ser ut til å ta seieren etter feilfri skyting.

Røiseland har vært blant verdens aller beste skiskyttere på kvinnesiden de siste fire-fem årene. Hun vant verdenscupen sammenlagt sist sesong og tok OL-gull på sprint, jaktstart og blandet stafett.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt ni treff og ligger på 8.-plass. Hun har levert godt fraværet til Røiseland og Tiril Eckhoff. Sistnevnte er ikke klarert for konkurranse ennå. Det er én måned til sesongens høydepunkt i VM i Oberhof.

(©NTB)

Flere nyheter: