Menu
Nestleder og nå fungerende partileder i Rødt Marie Sneve Martinussen under en pressekonferanse etter hastemøte om Bjørnar Moxnes mandag kveld.Foto: Javad Parsa / NTB

Rødt-nestleder etter hastemøte: Tydelig tillit til Bjørnar Moxnes

Rødt holdt ekstraordinært landsstyremøte mandag kveld. Alle som sa noe, uttrykket full tillit til Moxnes som partileder, ifølge nestlederen.

Av NTB | 03.07.2023 21:12:50

Politikk: 31 av landsstyres 37 representanter kunne stille til kort varsel på hastemøtet. Nesten samtlige uttrykket full tillit til Moxnes, opplyser Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen. Hun møtte pressen like etter møtet.

– De aller fleste tok ordet. Og alle som sa noe, uttrykket full tillit til Bjørnar, sier Martinussen.

Hun erkjenner at Moxnes har håndtert saken svakt og legger til at det kom tydelig fram på møtet.

– Det er tydelige tilbakemeldinger på det han har gjort er dumt og dårlig håndtert, sier Martinussen, som likevel ikke er i tvil om at Moxnes er tilbake som partileder etter sykemeldingen.

– Jeg føler meg helt sikker på at Bjørnar er tilbake som partileder i Rødt etter 18. juli, sier hun.

I forrige uke ble det kjent at Rødt-leder Bjørnar Moxnes var blitt tatt for tyveri av et par solbriller på Oslo lufthavn tidligere i juni. Rødt-lederen forklarte først at han tok med seg brillene ut av butikken ved en feiltakelse, og at en vakt senere kom bort og spurte etter dem.

Han har fått kritikk for å ha underspilt hendelsesforløpet innledningsvis i mediene da saken ble kjent og for å ha endret forklaringen flere ganger.

Mandag kveld holdt partiet ekstraordinært landsstyremøte for å diskutere saken.

Flere nyheter: