Menu
Roberto Mancini blir landslagstrener for Saudi-Arabia. Foto: Frank Augstein, File / AP / NTB

Roberto Mancini blir saudiarabisk landslagssjef: – Skal skape historie

Roberto Mancini (58) er ansatt som ny landslagstrener for Saudi-Arabia. Han sluttet tidligere i august brått som italiensk landslagssjef.

Av NTB | 27.08.2023 21:45:18

Sport: Det bekrefter det saudiarabiske landslaget i sine mediekanaler søndag. 58-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt.

– Jag har skapt historie i Europa og nå skal jeg gjøre det i Saudi-Arabia, sier Mancini i en video.

I en uttalelse beskriver Det saudiarabiske fotballforbundet ansettelsen som svært viktig for landets fotballsatsing.

«Ansettelsen er en bevis på hvor mye fotballen i Saudi-Arabia har vokst», heter det.

Mancini ledet Italias landslag i fem år før han nylig var ferdig. I etterkant avviste han at avgangen hadde direkte sammenheng med den ledige jobben for det saudiarabiske landslaget.

– Jeg er fotballtrener, og når jeg mottar et tilbud jeg liker, vil jeg godta det. Men det er ikke derfor jeg slutter på landslaget, sa Mancini til Corriere Dello Sport om interessen fra Saudi-Arabia.

– Italia var alltid nummer én for meg. Jeg har mottatt mange tilbud som jeg vil se på i ukene som kommer, men akkurat nå er det ikke noe konkret, la han til.

Nå er det likevel klart at 58-åringen blir saudiarabisk landslagssjef. Han får sine første kamper på sidelinjen når Saudi-Arabia møter Costa Rica 8. september og Sør-Korea 12. september på St. James’ Park i Newcastle. Premier League-klubben ble i fjor kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet.

Mancini har i tillegg vært trener for blant andre Manchester City i Premier League og Inter i Serie A. Han ble italiensk landslagssjef i 2018.

(©NTB)