Menu
Riksmekler Mats Ruland tror det er mulighet for at NTL og Spekter kan komme til enighet før midnatt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Riksmekleren om flystreiken: – Det er mye som står på spill

Meklingen mellom NTL og Spekter har frist midnatt onsdag. Riksmekleren sier at de vanskeligste temaene fortsatt gjenstår.

Av NTB | 11.06.2024 19:33:09

Økonomi og næringsliv: Meklingen mellom Norsk Tjenestemannslag (NTL) og arbeidsgiverforeningen Spekter pågår for fullt før fristen, som er satt til midnatt onsdag.

En konflikt vil berøre nesten alt av drift på en flyplass: brann og redning, tekniske tjenester og administrasjon.

Lufthavnene i Bergen, Brønnøysund, Førde, Kirkenes, Kristiansand, Oslo og Ålesund er omfattet av det første streikeuttaket som gjelder fra klokka 12 onsdag.

Hvis meklingen ikke føres fram kommer 140 ansatte i Avinor til å bli tatt ut i streik i første omgang.

– Det er kun satt av en dag til meklingen, og det er ikke mange temaer som gjenstår, men de som gjenstår er de vanskeligste temaene, sier han i en av pausene.

Et av spørsmålene som gjenstår dreier seg om økonomi. Ruland tror det er god mulighet for at partene vil komme til enighet før fristen, men sier at de ikke har en løsning akkurat nå.

Der vil 53 ansatte bli tatt ut i streik, og all ordinær passasjertrafikk kommer til å stoppe opp. Også Brønnøysund lufthavn og Førde lufthavn risikerer full stopp for passasjertrafikken.

– Det er mye som står på spill og etter det jeg kjenner til, så vil det ha betydelige konsekvenser for flytrafikken om vi skulle få en konflikt, men jeg håper som sagt at vi skal unngå det, sier Ruland.

Riksmekler Mats Ruland bekrefter til TV 2 klokken 18.50 at det er god fremdrift i meklingen.

Dersom partene ikke klarer å komme til enighet vil det få store konsekvenser for flytrafikken de neste dagene. Bergen Lufthavn er blant flyplassene som kan bli hardest rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: