John Arne Riise kunne glede seg over at hans lag tok poeng fra seriemester Brann. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Riises Avaldsnes tok poeng fra seriemesteren – 0-0 mot Brann

John Arne Riises Avaldsnes-lag viste styrke med 0-0 hjemme mot seriemester Brann i Toppserien. Tittelrivalene drar fra bergenslaget i toppen.

Av NTB | 19.04.2023 20:34:20

Sport: Avaldsnes har tapt sine to første bortekamper med sammenlagt 0-8, men er fortsatt ubeseiret på eget gress. Laget var på høyde med gjestene i store deler av kampen og hadde flere gode muligheter.

Brann presset veldig i begynnelsen av 2. omgang og kom da til det som ble kampens største sjanse. Maria Brochmann nikket fra kort hold, men Kelsey Daugherty i Avaldsnes-målet svarte med en kjemperedning.

Ut over poengtapet måtte Brann finne seg i at Nora Eide Lie måtte ut med skade allerede midtveis i første omgang.

Vålerenga er nå alene på 2.-plass etter å ha vendt 0-1 ved pause til 4-1-seier over Stabæk. Iris Omarsdottir ga gjestene en ledelse som på det tidspunkt var fortjent, men Elise Thorsnes (straffe) og Ylinn Tennebø vendte kampen før landslagsduoen Thea Bjelde og Karina Sævik økte hver sin gang.

Onsdag overlot hun plassen til Thiril Erichsen ti minutter før slutt, men spillet hennes gjør henne svært aktuell for Norges VM-tropp. LSK har som Brann to uavgjorte kamper blant de fire første og er fire poeng bak RBK. Emma Stølen Godø og Camilla Huseby scoret på hver sin side av et selvmål.

Lyn tok sine første poeng for sesongen med 1-0-seier i byderbyet mot Røa. Kamilla Melgård ble matchvinner.

Rosenborg er fortsatt uten poengtap etter 3-0-seier borte mot Åsane. Cesilie Andreassen, som i påsken fikk sin landslagsdebut, scoret to av målene og la også opp til Synne Skinnes Hansens scoring.

Cecilie Fiskerstrand holdt nullen for fjerde gang på rad da LSK Kvinner slo Arna-Bjørnar 3-0. Det er hennes fire første seriekamper etter korsbåndskaden som kostet henne storparten av fjorårssesongen, inkludert EM-sluttspillet i England.