Menu
John Arne Riise høstet kritikk etter uttalelser på Toppseriens kickoff i forrige uke. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Riise provoserte med uttalelse

John Arne Riise tirret på seg Andrine Hegerberg og flere Toppserie-profiler etter uttalelser om hvordan det er å trene kvinnelige fotballspillere.

Av Egil M Solberg | 23.03.2023 19:41:24

Fotball: Riise fikk kritikk av kvinnelige stjerner – nå svarer han.

– Ikke i min villeste fantasi så jeg for meg at dette skulle bli en stor greie, skriver John Arne Riise på Facebook.

Under en paneldiskusjon med Stabæk-trener Petter Belsvik og LSK kvinners Andre Bergdølmo på Toppserien kickoff i forrige uke, sa Riise følgende om forskjellen på å trene kvinner og menn:

– Jeg føler etter å ha sagt ting 10 ganger at de burde ha skjønt det. Men det er ikke alltid de gjør det. Du må si det kanskje 100 ganger og det var litt uvant.

John Arne Riise hevdet også at menn har en annen fordel:

– I damefotballen er det nødvendig å være mer på feltet og mer engasjert enn i herrefotballen. Du må hele tiden jobbe med hva du ønsker å få fram. Herrefotballen er et hakk foran fordi de (spillerne) ser mer fotball og kan mer fotball.

Det skapte reaksjoner.

– Jeg tror ikke det finnes én herrefotballspiller man kan trekke frem som er komplett på sånne ting heller, sier Branns Andrine Hegerberg til TV 2.

– Han bør se litt innover, lese en bok om pedagogikk, motivasjon og prestasjon. Det er mitt tips, sier RBKs Cesilie Andreassen.

Flere nyheter: