Menu
Hege Riise må greie seg uten flere sentrale spillere i turneringen i Frankrike denne måneden, men hun håper å ha de fleste tilbake til VM-oppkjøringskampene i april, deriblant Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riise med skaderedusert tropp – tror og håper Graham Hansen og Hegerberg er med i april

Hege Riise tar med seg 25 spillere til landslagsturnering i Frankrike neste uke, men noen av de store profilene mangler. Hun håper de er tilbake i april.

Av NTB | 06.02.2023 14:05:34

Sport: Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen er begge på vei tilbake etter langvarige skadeperioder. Riise har tro på at begge er med når Norge om to måneders tid møter Spania og Sverige i de siste kampene før VM-precampen.

– Ada er i gang med trening, og jeg ser aprilkampene som en mulighet for henne. Vi må se litt på progresjonen over tid, men slik det ser ut nå skal VM iallfall ikke være et problem for henne, sier landslagssjefen.

Hegerberg har vært ute av spill siden hun ble skadd i VM-kvalifiseringskampen mot Belgia 2. september, mens Graham Hansen har vært ute siden hun pådro seg en hamstringskade i mesterligakamp for Barcelona 27. oktober.

– Begge trener godt og er lystne på å spille VM. Både vårt og klubbenes medisinske apparat gjør alt de kan for at skadene blir helt leget og ikke kommer tilbake. Det er en fornuftig tilnærming, så får vi se når de er klare, sier Riise til NTB.

Graham Hansen tok pause fra landslagsspill etter EM i fjor, men hun har signalisert ønske om å bidra i VM.

Med Graham Hansen og Hegerberg på vei tilbake, mens andre som Guro Reiten og Frida Maanum har tatt nye steg, begynner det å se bra ut for Norge inn mot VM i juli og august.

Landslagssjefen må se bort fra flere andre i Tournoi de France i Angers og Laval, der Uruguay, Danmark og Frankrike er motstandere. Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold, Sophie Román Haug, Elisabeth Terland og Lisa Naalsund er ute med skade.

– Det er flere som er utilgjengelige nå og ute en tid, men alle er i god prosess for å bli friske til april. Jeg er ikke bekymret, sier Riise.

– Jeg kan ikke si all verden, og det handler om respekt overfor klubbene, men de medisinske teamene er veldig gode, og de gjør alt de kan fra A til Å for å få dem i gang igjen, sier hun til NTB.

Manchester United-duoen Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir er i troppen selv om manglende spilletid er en bekymring for landslagssjefen.

– Ja, det er det, og jeg snakker med dem om det. Vilde har fått noen cupkamper og litt mer tid i det siste, men Maria spiller veldig lite nå. Det er ikke gunstig, sier hun.

Synne Jensen er ikke i troppen selv om hun spiller mye og scorer ganske flittig i spanske Real Sociedad.

– Vi har sett progresjonen hennes når det gjelder antall mål, og hun er med i diskusjonen, sier Riise.

– Hun sa ikke nei til landslaget, bare meldte at hun ikke var klar fordi hun var sliten. Så kom skaden også, men hun er i full trening igjen og snart tilbake i kamp. Vi hadde en fin samtale for litt siden, og hun er veldig motivert, sier Riise.

Flere av klubbene holder kortene tett til brystet når det gjelder detaljer om skader, og Riise ber om forståelse at hun må uttale seg litt vagt på spørsmål om enkelte skader.

(©NTB)