Menu
Redningsarbeidere jobber med å hente ut ofre fra en sammenrast bygning i Hama i Syria. Foto: AP / NTB

Over 1.800 døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 1.900, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige ytterligere.

Av NTB | 06.02.2023 14:45:37

Ulykker og naturkatastrofer: Katastrofeledelsedirektoratet i Tyrkia (AFAD) melder om 1.121 døde bare i Tyrkia. I tillegg er over 5.000 skadd. President Recep Tayyip Erdogan kaller jordskjelvet den verste katastrofen i Tyrkia siden 1939 og sier man ikke kan spå hvor mange flere døde man kommer til å finne.

I Syria er det bekreftet minst 783 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået AFP. Både opprørskontrollerte og regimekontrollerte områder er rammet.

Flere tusen er skadd, og et ukjent antall mennesker fryktes å være fanget i ruinene av sammenraste bygninger. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 7,8. Episenteret var ved den lille byen Pazarcik, nord for den større byen Gaziantep, og skjelvet inntraff litt over klokken 2 natt til mandag lokal tid.

Det er meldt om over 40 etterskjelv, hvorav det sterkeste hadde en styrke på 7,5.

Flere nyheter: