Menu
Russlands president Vladimir Putin har besøkt Mariupol, ifølge russiske medier. Foto: AP / NTB

Ria Novosti: Putin har besøkt Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Av NTB | 17.03.2023 04:34:04

Kriminalitet og rettsvesen: Putin reiste til byen med helikopter. I byen kjørte han rundt i flere deler av byen i bil, og fikk rapporter om gjenoppbyggingen av den. Han snakket med flere av innbyggerne i byen. En familie inviterte ham hjem, og Putin ble med, skriver nyhetsbyrået.

Byen, som ligger i Donetsk-regionen, ble beleiret av russiske styrker i flere måneder før den til slutt falt i mai. Regionen er en av de fire som Russland hevder å ha innlemmet.

Det er Putins første tur til Donbas-regionen, som består av Donetsk og Luhansk. Noe av Putins påskudd for invasjonen av Ukraina var å redde russisktalende i regionen fra et angivelig folkemord. Russland har støttet separatister der siden 2014, da Krim-halvøya ble annektert.

Ukrainske myndigheter har tidligere anslått at minst 25.000 mennesker ble drept i kampene om Mariupol, og at mellom 5.000 og 7.000 av dem døde i ruinene av hus som ble bombet.

90 prosent av boligbyggene i byen ble ødelagt eller skadd, ifølge FN.

Tidligere har også Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu besøkt byen