Menu
Caroline Graham Hansen sendte Barcelona i ledelsen hjemme mot Chelsea. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB.

Revansjlysten Graham Hansen sikret Barcelona ny mesterligafinale: – Har lyst til å løfte det trofeet

Caroline Graham Hansen og Guro Reiten scoret målene da Barcelona og Chelsea spilte 1-1 i semifinalen i mesterligaen torsdag. Dermed er Barcelona finaleklar.

Av NTB | 27.04.2023 21:14:04

Sport: Den spanske storklubben er klar for sin tredje strake mesterligafinale etter de vant 2-1 sammenlagt. Graham Hansen scoret begge Barcelonas mål i semifinalen.

– Vi gleder oss til Eindhoven. Vi er en revansjlysten gjeng. Vi har lyst til å løfte det trofeet, sa Graham Hansen til TV 2 og fortsatte:

– Det er ikke så ofte vi ender opp med å spille så jevne kamper. Det føles som en seier, og vi feirer det som en seier med fansen. Vi skal til en finale til, så vi er kjempeglade.

Landslagssjef Hege Riise var også godt fornøyd med det hun hadde fått sett av sine profiler:

– Det er helt fantastisk. At vi har dem på det høyeste nivået er en glede for norsk fotball, sa Riise i TV 2s studio.

Vertene så ut til å få en drømmestart på kampen da Graham Hansen satte ballen i nettet etter bare sju minutter. Det ble imidlertid en kortvarig glede da dommeren annullerte målet for hands på 28-åringen. TV-bildene viste at den avgjørelsen var riktig.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg er jo ikke kjent for å score mål, men jeg skylder på at jeg var ute i fire og en halv måned med skade, så jeg har litt å ta igjen, spøkte Graham Hansen.

I mellomtiden hadde Ingrid Syrstad Engen kommet inn som den fjerde norske spilleren på banen, i tillegg til Graham Hansen og Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde.

– Vi har vist flere sesonger hvor vi står i verden, og den her smakte utrolig godt. Det er deilig å kjempe om dette trofeet igjen, sa Engen.

– Vi kom med et vanskelig utgangspunkt, men vi gir det vi har, og jeg er stolt av gjengen, sa Reiten.

Målet er Reitens andre på ti kamper i mesterligaen denne sesongen. Totalt står hun med sju mål på 25 kamper i alle turneringen.

– Foran 72.000 tilskuere får vi scoring fra Grahm Hansen og Reiten. Dette her var god fotball og god fotballunderholdning, kommenterte Endre Olav Osnes på TV 2.

Ti minutter etter utligningen ble imidlertid sunnmøringen byttet ut for Lauren James.

Barcelona har hatt en utrolig sesong både i Champions League og i den spanske serien, med kun ett tap på 31 kamper. Det kom mot Alexander Straus’ Bayern München i gruppespillet. Før det hadde de ikke tapt siden fjorårets mesterligafinale mot Lyon.

Fjorårets mestere er imidlertid allerede ute av turneringen etter de røk ut på straffer mot Chelsea i kvartfinalene. I den andre semifinalen møtes tyske Wolfsburg og engelske Arsenal. De spilte 2-2 i det førsteoppgjøret i London.

Finalen spilles 3. juni i Eindhoven, Nederland.

Katalanerne fortsatte sitt fengende flotte angrepsspill, men de 72.262 oppmøtte tilskuerne på Camp Nou måtte likevel vente helt til det 63. spilleminutt før Graham Hansen satte inn kampens første mål.

Chelsea slet med å komme seg til noen sjanser, og lagets første avslutning lot vente på seg helt til 66 minutter var spilt. Da ga Reiten gjestene fornyet finalehåp og utlignet til 1-1 på en retur fra Sandra Paños.

Graham Hansen ga Barcelona et drømmeutgangspunkt før returkampen på Camp Nou da hun sikret 1-0-seier i London forrige lørdag.

(©NTB)