Menu
Juventus kan ha flere dårlige nyheter i vente. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Reuters: Påtalemyndigheten ber om at Juventus trekkes elleve poeng

Påtalemyndigheten i italiensk fotball ber om at storklubben Juventus fratas elleve poeng som følge av den såkalte plusvalenza-saken, melder Reuters.

Av NTB | 22.05.2023 12:09:03

Kriminalitet og rettsvesen: Nyhetsbyrået hevder å ha kilder på hva som kan bli utfallet av den nye behandlingen av anklagene mot Juventus og klubbens tidligere lederskikkelser.

Den endelige avgjørelsen og straffen er ventet å bli offentliggjort av Italias fotballforbund senere mandag. Skulle påtalemyndigheten få det som den vil, er Juventus igjen i trøbbel i racet om Champions League-spill neste sesong.

Storklubben er tabelltoer på 69 poeng før dommen faller. Empoli (b), Milan (h) og Udinese (b) venter i sesongavslutningen.

De fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. Juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen.

En måned er gått siden Juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. Det skjedde etter en høring hos Italias olympiske komités (Coni) høyeste juridiske organ.

Vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

Saken er døpt «plusvalenza», et italiensk begrep som brukes for å beskrive gevinsten opptjent ved salg av en eiendel, i dette tilfellet fotballspillere, som har gått opp i pris siden den ble anskaffet.

I tillegg til poengstraffen ble tidligere Juventus-president Andrea Agnelli utestengt fra italiensk fotball i to år, mens tidligere sportsdirektør Fabio Paratici ble utestengt i to og et halvt år. Deres utelukkelser ble opprettholdt av Coni, men Pavel Nedved og noen andre ledere fikk sine saker prøvet igjen.

Nyheten om det som kan bli Juventus-straffen påvirket raskt verdien på storklubbens aksjer mandag. På formiddagen var den ned 4,5 prosent.

Juventus var en av ni italienske klubber som ble etterforsket i saken, og den eneste som ble dømt av Italias fotballforbunds domsorgan. Klubben ble da kjent skyldig i kunstig å ha oppjustert priser for solgte spillere.

(©NTB)