Menu
Det blir nyvalg i Hellas 25. juni, sier en partileder til Reuters. Statsminister Kyriakos Mitsotakis og hans parti Nytt demokrati gjorde et brakvalg, men fikk ikke flertall. Det får de nesten garantert i nyvalget. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB

Reuters: Nyvalg i Hellas i juni

Det blir nyvalg i Hellas 25. juni, melder Reuters. Partiene i landet har ikke greid å stable på plass en styringsdyktig regjeringskoalisjon etter valget søndag.

Av NTB | 24.05.2023 11:28:51

Politikk: Reuters siterer en ikke navngitt partileder på at avgjørelsen er tatt. Regjeringspartiet Nytt demokrati vant en knusende seier i helgen, men fikk ikke flertall. Det var dermed ventet ta det ville utlyses nyvalg.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis parti fikk 146 av de 300 plassene i nasjonalforsamlingen og mangler dermed fem mandater til rent flertall.

Mitsotakis hadde følgelig valget mellom vanskelige koalisjonsforhandlinger med partier på venstresiden for å danne regjering, eller å gå for nytt valg, enten 25. juni eller 2. juli.

Ved et nytt valg er Mitsotakis nærmest garantert å få flertall siden en ny valgordning som gjelder fra neste valg, gir vinneren en bonus på 50 mandater ekstra.

(©NTB)

Flere nyheter: