Menu
Røyk stiger opp etter en eksplosjon i Sudans krigsherjede hovedstad Khartoum. Det er framgang i samtalene mellom partene, og en våpenhvile kan være på trappene, opplyser en kilde tett på forhandlingene til Reuters. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Reuters-kilde: Framgang i samtalene mellom partene i Sudan

Det er framgang i samtalene mellom den sudanske hæren og den paramilitære gruppa RSF, og en våpenhvile ventes snart, opplyser en meklingskilde til Reuters.

Av NTB | 11.05.2023 00:14:12

Krig og konflikter: Samtalene mellom partene ble innledet lørdag og foregår i Saudi-Arabias hovedstad Jeddah. USAs viseutenriksminister Victoria Nuland sa tidligere onsdag at deres forhandlere er forsiktig optimistiske.

Sudan har de siste ukene vært åstedet for brutale kamper mellom hærsjefen Abdel Fattah al-Burhan og RSF-sjefen Mohamed Hamdan Dagalo. Det har tidligere blitt meldt om våpenhviler, men disse er ikke blitt overholdt.

Tidligere i uka sa en saudiarabisk diplomat at man ikke nærmet seg en ny våpenhvile, fordi begge parter mente de kunne vinne borgerkrigen.

Mer enn 750 mennesker er bekreftet drept siden kampene brøt ut 15. april, de fleste av dem sivile. Nær 150.000 har flyktet til nabolandene, mens 700.000 er internt fordrevet i Sudan.

(©NTB)

Flere nyheter: