Menu
Tidligere FN-ambassadør og republikaner Nikki Haley sier hun ikke dømmer abortforkjempere, og at republikansk abortpolitikk ikke vil føre fram i Kongressen. Foto: Charles Krupa / AP / NTB

Republikaneren Nikki Haley sier hun ikke dømmer abortforkjempere

Republikaneren Nikki Haley er for strenge abortlover, men forstår de som er uenig med henne. Hun tror ikke republikanerne kan vinne saken i Kongressen i USA.

Av NTB | 25.04.2023 21:44:35

Sosiale forhold: – For å komme til enighet må vi begynne å menneskeliggjøre hverandre, ikke avhumanisere, sier Haley.

– Jeg dømmer ingen som er for abort, og vil heller ikke at de skal dømme meg for å være imot, legger hun til.

Haley, som har kunngjort at hun vil bli den republikanske presidentkandidaten i neste års valg, holdt en 20 minutter lang tale tirsdag. Der sa hun at abortsaken burde være opp til hver enkelt stat å avgjøre.

Hun tror heller ikke at republikanerne kan få flertall i Kongressen for sin abortpolitikk.

– Jeg tror det finnes en rolle for staten i abortspørsmålet. Hvorvidt vi kan redde flere liv avhenger av at vi gjør det ingen har gjort til dags dato, nemlig å finne en felles grunn. Det er det jeg vil jobbe for, sier hun, ifølge CNN.

Haley foreslår ikke noen spesifikk politikk om abort, noe flere andre republikanere også har unngått. I en undersøkelse fra Ipsos gjort på vegne av Reuters tidligere i april, svarte 43 prosent av republikanske velgere at de i liten grad vil stemme på en kandidat som vil begrense aborttilgangen i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: