Menu
Magnus Carlsen er på etterskudd i Norway Chess etter de to første rundene. Foto: Carina Johansen / NTB

Remis for Carlsen i Norway Chess – slo So i armageddon

Magnus Carlsen spilte remis mot Wesley So med hvite brikker i 2. runde i Norway Chess. Etter seier i armageddon har han halvannet poeng av seks mulige.

Av NTB | 31.05.2023 20:49:03

Sport: Carlsen greide aldri å spille seg til noe overtak i langsjakkpartiet mot So. En stund så det ut som amerikaneren sto klart bedre, men det endte med at de tok hverandre i hånden etter 31 trekk.

– Det var ikke så lett. På ett tidspunkt turte jeg ikke mer, så jeg avviklet og låste stillingen helt, sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

I armageddon fikk So, igjen med svarte brikker, raskt et stort overtak. Carlsen holdt hodet kaldt og greide å vende stillingen i sin favør. Han hadde også bedre tid enn motstanderen, som ble utspilt av den tidligere verdensmesteren. Det var over etter 33 trekk.

– I dag var jeg helt fin i toppen og har ikke noe å klage på sånn sett.

Carlsen har vunnet Norway Chess fem ganger av ti mulige, derav de fire siste årene. I årets turnering har han fått en dårlig start. Tirsdag tapte han for Fabiano Caruana i første runde.

– Det er kanskje den største tabben jeg har gjort i hele min sjakk-karriere. Det kommer til å bli vanskelig å glemme det, sa Tari til TV 2 etterpå.

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å få sove i natt.

Torsdag spiller Carlsen mot en tredje amerikaner på rad i Hikaru Nakamura, mens Tari møter Caruana. Begge de norske har da svarte brikker.

I Norway Chess gir seier i langsjakken tre poeng. Ved remis blir det ett poeng til hver, og et ekstra halvpoeng til den som vinner armageddon.

– Jeg spilte helt feil i åpningen, og da var det bare å komme seg inn i hustle-modus. Jeg tror han gjorde et trekk litt for fort og overså noe. Da hadde jeg litt motspill, og etter det gikk det ganske lett. Det var ikke noe veldig godt parti, men jeg tar det med meg, sa Carlsen til TV 2.

Aryan Tari hadde en svært lovende stilling underveis mot Nodirbek Abdusattorov, men gjorde en stor feil og måtte se seg slått etter 46 trekk.

(©NTB)

Flere nyheter: