Menu
Styrtregn hører med til sjeldenhetene i De forente arabiske emirater. I Dubai har nedbørsrekorden tirsdag ført til store problemer i trafikken. Foto: Christopher Pike / AP / NTB

Rekordnedbør skaper fortsatt problemer i Dubai

Oversvømte motorveier og sprengt kapasitet på flyplassen er bare noen av problemene i Dubai etter nedbørsrekorden.

Av NTB | 18.04.2024 20:33:56

Ulykker og naturkatastrofer: For tredje dag på rad var det store trafikkproblemer på Dubai internasjonale lufthavn. Den største nedbørsmengden siden målingene startet i ørkenlandet i 1949 har lammet De forente arabiske emirater.

Torsdag gjenopptok det statlig eide flyselskapet Emirates sine innsjekkinger på flyplassen etter å ha bedt passasjerer holde seg unna onsdag.

– Håpet er å komme tilbake til en noenlunde normal tilstand i løpet av de neste 24 timene, sier lufthavnssjef Paul Griffiths.

Men selv om innsjekkingen er åpen igjen er det fortsatt vanskelig å komme seg til selve flyplassen. Fortsatt er minst én av de store motorveiene i Dubai sperret av vannmassene, noe som har gitt store køer.

Skulle man først være så heldig å komme seg til flyplassen er ikke det garantert å bli noen opptur. Over 200 flyginger er enten forsinket eller kansellert.

For de fastboende er både skoler og kontorer tilhørende offentlig sektor stengt ut uken.

Regnværet har gjort varelevering umulig i stor grad. Det betyr tomme butikkhyller i store deler av landet.

I Arjan-distriktet var oversvømmelsene så ille at en mann brukte kano til å frakte folk over gata.

(©NTB)

Flere nyheter: