Menu
Rettighetsorganisasjonen Tono kan blant annet glede seg over en sterk økning i konsertinntekter i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Rekordår for Tono – konsertinntektene er tilbake

Inntektene fra opphavsrettigheter i musikk var i fjor rekordhøye. Tall fra rettighetsorganisasjonen Tono viser en omsetning på 864,6 millioner kroner.

Av NTB | 25.05.2023 13:08:57

Økonomi og næringsliv: Tonos inntekter stammer fra bruken av norsk og utenlandsk musikk på radio, TV, konserter, musikk- og filmstrømmetjenester, kafeer og annen offentlig bruk av musikk. I fjor oppnådde rettighetsorganisasjonen det beste resultatet noensinne.

Omsetningen var på 864,6 millioner kroner, opp fra 843,9 millioner i 2021 – og 200 millioner kroner høyere enn for fem år siden, skriver Tono i en pressemelding.

Blant annet har det vært en sterk økning i konsertinntektene som endte på 104 millioner kroner.

– Det er spesielt gledelig å se at konsertinntektene er tilbake etter to vanskelige pandemiår og er de høyeste noensinne, sier administrerende direktør i Tono, Karl Vestli.

Det største inntektsområdet er fra kringkastingsområdet, det vil si radio, TV og tredjeparts videresending av TV- og radioinnhold. Her var inntektene 348 millioner kroner i inntekter i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: