Menu
Mikaela Shiffrin bytter trener. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Rekord-Shiffrin signerte avtale med ny trener

Karin Harjo er ansatt som alpinstjernen Mikaela Shiffrins nye trener.

Av NTB | 13.03.2023 16:24:10

Sport: Det amerikanske skiforbundet bekrefter ansettelsen i en uttalelse mandag.

Harjo har tidligere hatt ulike trenerroller rundt det amerikanske alpinlandslaget. Hun har også hatt det sportslige ansvaret for Canadas kvinnelag i alpint.

Nå skal hun bidra til at verdens beste kvinnelige alpinist tar nye steg.

Shiffrin brøt samarbeidet med sin mangeårige trener Mike Day under alpin-VM nylig. Han reiste overraskende hjem fra mesterskapet i Meribel.

Ansettelsen av Karin Harjo kom på Shiffrins 28-årsdag og to dager etter at tok karrierens 87. verdenscupseier. Det er ny rekord for en alpinist. Ingemar Stenmark hadde den gamle bestenoteringen på 86.

– Gjennom en stor del av karrieren min har jeg fått jobbe med Karin, med utgangspunkt i hennes roller rundt kvinnenes teknikklag og deretter fartslaget de siste årene. Jeg har vært vitne til hennes eksepsjonelle arbeidsmoral, hennes evne til å jobbe godt med andre trenere, og viktigst av alt hennes dedikasjon til utøverne, sier Shiffrin.

– Jeg tror hun kan tilføre treningsopplegget mitt mye de kommende årene, og hun tar med seg en frisk og ny måte å tenke på, legger hun til.

Alpinstjernen understreker at hun også gleder seg over å få inn en kvinnelig trener.

Shiffrin avslutter sesongen med verdenscupfinale i Soldeu, Andorra, denne uken. Hun har allerede vunnet sammenlagtcupen, storslalåmcupen og slalåmcupen.

(©NTB)

Flere nyheter: