Menu
Guro Reiten etter at Norge ble slått ut av fotball-VM med 1-3-tap for Japan i Wellington lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Reiten om jubileumsmålet: – Mager trøst

Guro Reiten scoret Norges 100. mål i VM-sluttspill for kvinner, men greide ikke å glede seg over det på en dag da laget ble utslått.

Av NTB | 05.08.2023 16:14:29

Sport: – Det er mager trøst. Alle som har fulgt med i VM har sett hvor gode Japan er, og det er bare å ønske dem lykke til videre. Forskjellen mellom oss i dag var at de klarerte langt hver gang, mens vi ikke gjorde det noen ganger vi burde ha gjort det, sa hun til NTB.

Norge fikk en dårlig start på kampen og kom under på et selvmål av Ingrid Syrstad Engen etter et snaut kvarter. Fem minutter senere var lagene like langt, etter at Reiten viste luftstyrke vi ellers forbinder med Sophie Román Haug.

– Vi har jo snakket om at vi har høyden på vår side, og det gjelder selv meg, sa hun til NTB.

– Ja, det var et bra mål, og selvfølgelig var det deilig.

En pasningsfeil av Vilde Bøe Risa ga Japan ledelsen igjen tidlig i 2. omgang.

– Nei, det ble vi ikke. Vi prøvde på slutten og sendte folk framover. Det ble kaos, men vi måtte prøve. Om det ble 2-1 eller 3-1 spiller ingen rolle. Vi prøvde, men det gikk ikke, sa Reiten.

– Det er ekstremt kjipt å gi bort mål på den måten vi gjorde i dag. Da kommer man ikke videre, dessverre, på det nivået her. Vi snakket om å være ekstremt kyniske, og så var det et par situasjoner hvor vi ikke var det. Men vi sto sammen som lag, løftet oss mot slutten og fikk et ganske bra trøkk på dem. Men de er et veldig bra fotballag.

– Legget fra Vilde (Bøe Risa) var helt perfekt, og jeg måtte bare angripe det, sa hun om situasjonen der hun knuste Hana Takanashi og Fuka Nagano i lufta og nikket inn utligningsmålet som om hun ikke hadde trent på annet enn vakre hodemål.

Norge har det siste året trent på å håndtere gode motstandere etter å ha blitt avkledd og utklasset av topplag de siste årene. Selv om det ble tap, ble Norge aldri utspilt.

(©NTB)

Flere nyheter: