Henny Reistad (til h.) ble kampens toppscorer mot Györ. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Reistad toppscorer i «norsk» mesterligaoppgjør – Györ slo Esbjerg 29-28

Henny Reistad herjet for Esbjerg i gruppespillskampen borte mot Györ i mesterligaen. Ungarerne vant likevel kampen 29-28 og går rett til kvartfinale.

Av NTB | 11.02.2023 19:45:35

Sport: Kampen i siste runde handlet om hvilket av lagene som skulle bli toer bak Metz og slippe en første utslagsrunde. Det var en uhyre jevn første omgang mellom de to storklubbene. Til pause sto det 12-11 etter at Nora Mørk satte inn en redusering rett før hvilen.

Lagene fortsatte å presse hverandre utover i 2. omgang, uten at noen klarte å rykke fra. Til slutt var det likevel Györ-spillerne som kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet kampen 29-28.

Esbjerg-stjernen Henny Reistad ble kampens desiderte toppscorer med sine 12 nettkjenninger. Nora Mørk scoret fem mål. Ana Gros scoret flest for Györ med sju.

Ved siden av Reistad og Mørk er det en håndfull norske håndballprofiler på Esbjerg-laget. Både Kristine Breistøl (3 mål), Vilde Mortensen Ingstad (3), Marit Røsberg Jacobsen (2) og Julie Bøe Jacobsen spiller for den danske klubben.

For Györ spiller landslagskaptein Stine Bredal Oftedal. Hun scoret to mål.