Menu
Henny Ella Reistad (25) og Camilla Herrem (23) hygger seg på benken under VM-kampen i håndball mot Østerrike. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Reistad skjøt Østerrike i filler: Norsk 45-28-seier i VM

Henny Ella Reistad VM-showet med en scoringsoppvisning da de norske håndballkvinnene utklasset Østerrike 45-28.

Av NTB | 01.12.2023 21:59:55

Sport: Esbjerg-jenta har vunnet det som er av utmerkelser de siste årene. Verdens beste spiller på kvinnesiden, mener svært mange håndballeksperter.

Reistad var feilfri med åtte skudd og åtte mål på 20 minutters spill i 1.-omgangen.

Hun stoppet på ti scoringer, og det er målrekord for henne med landslaget.

Keeper Silje Solberg-Østhassel er i stadig positiv formutvikling og leverte 50 i redningsprosent den første halvtimen.

Norge dro til fra start. Etter bare vel to minutters spill og på stillingen 3-0 til de norske jentene, valgte Østerrike å ta sin første timeout.

Camilla Herrem sto for to av de tre første norske målene på hjemmebane.

Før kampen uttalte Østerrikes landslagssjef Herbert Müller dette til ORF: – Vi kommer til å spare krefter, bytte mye og legge opp kampplanen uten tanke på resultat. Vi er ikke dumme og lever ikke i en utopisk verden. Så vi vet hvordan det vil gå.

Og slik ble det. Norge fosset fra til 21-12 ved pause.

Norge avslutter gruppespillet mot Sør-Korea søndag. Det er et lag omtrent på nivå med Østerrike, så noen VM-spenning blir det heller ikke på siste kampdag i Stavanger for Norge.

Verdensmesterskapet fortsetter så for norsk del i Trondheim. Der venter tre kamper i hovedrunden, og mot regjerende OL-vinner Frankrike (trolig neste søndag) vil den første testen komme for tittelforsvareren Norge.

Østerrike forsøkte seg etter hvert også uten keeper og med sju utespillere. Det førte ikke annet med seg enn flere norske mål i tomt bur.

(©NTB)