Menu
Frida Maanum og Arsenal fikk en dramatisk hjemreise fra Tyskland søndag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Reisedrama for Maanum og Arsenal – flyet tok fyr på rullebanen

Frida Maanum og resten av Arsenals kvinnelag i fotball måtte i hui og hast evakueres da flyet de satt i tok fyr på rullebanen søndag kveld.

Av NTB | 24.04.2023 16:54:10

Ulykker og naturkatastrofer: Arsenal-troppen var på vei hjem fra mesterligamøtet med Wolfsburg da den dramatiske episoden oppsto.

En rekke medier omtaler hendelsen mandag, blant dem tyske Bild, britiske The Sun og britiske Daily Mail. De to førstnevnte trykker et bilde av flammene som slår ut av det som skal være Arsenal-spillernes fly på rullebanen.

Bild har også bilder av brannmannskaper som jobber rundt flyet etter at det har stanset igjen. Til VG forteller Maanum at hun satt rett ved vingen som begynte å brenne.

– Jeg så ut da vi skulle til å lette. Så hørte jeg at det smalt. Jeg så brann på venstresiden av flyet ved motoren. Så bråbremset de flyet så fort de kunne, sier Maanum til avisen.

– Det var skummelt. Spesielt med flammene. Jeg skrek litt dramatisk at «det brenner» på engelsk. De på andre siden så jo ikke hva som skjedde og sa at «det kan ikke brenne», forteller Maanum til VG.

Hun forteller at en ugle var skyld i at motoren ble ødelagt.

– Det er klart det var en spesiell hendelse, jeg har ikke vært med på noe slikt før, så det blir selvfølgelig litt av et sjokk. Du er ikke forberedt på noe sånt, og det var kanskje en viss frykt med i bildet. Men til slutt gikk det bra, og det var også veldig udramatisk, vil jeg si, sier Arsenal-spiller Stina Blackstenius til Expressen.

Daily Mail siterer en uttalelse Arsenal skal ha sendt ut etter at spillerne var trygt hjemme. Der opplyses det at klubbens spillere og støtteapparat måtte overnatte en ekstra natt på tysk jord før ny hjemreise kunne ordnes.

«Flyet vårt fikk et teknisk problem før avgang i Tyskland søndag kveld. Som et resultat av det ble vi i Wolfsburg natten over, før vi fløy tilbake til England mandag ettermiddag. Vi vil gjerne takke personalet om bord på flyet og på bakken på flyplassen for deres hjelp», heter det fra London-klubben.

Vinneren sikrer seg plass i Champions League-finalen. Der venter vinneren av den andre semifinalen mellom Chelsea og Barcelona. Det første oppgjøret ble spilt lørdag, og Caroline Graham Hansen sørget for 1-0-seier til Barcelona.

Returkampen mellom Arsenal og Wolfsburg i London spilles 1. mai.

Hendelsen skjedde på flyplassen i tyske Braunschweig. En kilde ved flyplassen sier til Bild at det er sannsynlig at én eller flere fugler fløy inn i motoren kort tid før avgang i retning England. Det skal resultert i et høyt smell, etterfulgt av at flammer slo opp fra flyet.

Kabinpersonalet skal ha raskt ha evakuert Arsenal-troppen og de øvrige passasjerene etter episoden. Samtlige kom seg i sikkerhet.

Fotballkampen i Tyskland mellom Arsenal og Wolfsburg søndag endte 2-2 etter at Mannum og lagvenninnene tidlig kom under 0-2. Snuoperasjonen gir et solid håp om sammenlagtseier over to kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: