Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og landbruks – og matminister Geir Pollestad (Sp) fortalte torsdag om regjeringens planer for et beredskapslager for korn. Planen får kritikk fra tidligere Felleskjøp-topp Lars Fredrik Stuve, Foto: Emilie Holtet / NTB

Regjeringens kornplan får kritikk av tidligere Felleskjøp-topp

Mengden korn regjeringen planlegger i et beredskapslager, er for lite og arbeidet går for sent, mener tidligere Felleskjøpet-direktør Lars Fredrik Stuve.

Av NTB | 25.08.2023 12:04:30

Politikk: For første gang på 20 år skal Norge fylle beredskapslagre med korn. Pandemi, krig i Europa og klimaendringer gjør det nødvendig, mener regjeringen.

Regjeringen skal neste år legge 15.000 tonn korn på lager og fram til 2029 bygge opp et lager år for år slik at vi har et beredskapslager på tre måneders forbruk.

– Jeg mener at det er altfor lite, og at det går altfor sakte, sier tidligere administrerende direktør Lars Fredrik Stuve i Felleskjøpet til NRK.

Han gir riktignok regjeringen skryt for å ha startet arbeidet.

– Men jeg er veldig bekymret for at hvis vi nå før neste valg har klart å bygge opp beredskapslager på 30.000 tonn, så er det nesten bare en vits i forhold til hva det burde ha vært, sier Stuve.

Han mener regjeringen burde gått inn for å lagre for minst seks måneder, og at lageret burde inneholdt 100.000 tonn korn.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier det må vurderes om tre måneder er til strekkelig etter hvert.

(©NTB)

Flere nyheter: