Menu
Sander Skotheim løp en god 100 meter. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Gnistrende lengdehopping av Skotheim og Rooth i VM-tikampen

Markus Rooth og Sander Skotheim satte begge solide personlige rekorder og er for fullt med i VM-tikampen i Budapest fredag.

Av NTB | 25.08.2023 11:54:51

Sport: Rooth var best av samtlige i sin gruppe i det som ble en meget sterk norsk lengdekonkurranse. Han kom til VM med en personlig rekord på 7,53 meter og tangerte den allerede i første hopp.

Deretter økte han til 7,62 i hopp nummer to. Det klarte ingen av konkurrentene å straffe. I siste omgang fikk han opp 7,55.

Sander Skotheim forbedret egen personlige rekord fra 7,74 til 7,80. Det sterke hoppet fikk han til i aller første omgang. Det ga annenplass i gruppen. De to siste forsøkene var døde.

Tidigere på dagen fikk både Rooth og Skotheim en fin start på tikampen i Ungarn med en solid 100 meter. Rooth stormet inn til tiden 10,84, mens Skotheim var fem hundredeler svakere.

Det ga henholdsvis sjette- og sjuendeplass i heatet. Rooth var kun tre hundredeler bak sin egen personlig rekord, mens Skotheim var rundt en tidel bak sine egen bestenotering.

Kule er neste øvelse for tikjemperne i Budapest.

Rooth ble tidligere i år U23-europamester i tikamp i finske Esbo. Han tok da gullet foran Skotheim. Samtidig satte Rooth norsk rekord med 8608 poeng.

Han slo da den gamle toppnoteringen til Skotheim på 8590 poeng fra tidligere i sesongen.

Under fjorårets EM i München ble Skotheim til slutt nummer sju. Rooth gikk glipp av mesterskapet som følge av en skade.

(©NTB)

Flere nyheter: