Menu
Sammenslåingen av Søgne, Songdalen og Kristiansand kommuner har vært debattert i lokalmiljøet siden saken oppsto. Nå åpner kommunalminister Erling Sande (Sp) for en folkeavstemning hvor kommunens innbyggere kan stemme over om de vil skilles eller ikke. Her fra Markens gate i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Regjeringen vil ha folkeavstemning om å skille Søgne og Songdalen fra Kristiansand i uke 4 og 5

Kommunal- og distriktsminister Erling Sande foreslår folkeavstemning over hvorvidt Søgne og Songdalen skal skilles fra Kristiansand i uke 4 og 5.

Av NTB | 29.11.2023 13:59:39

Politikk: Avstemningene legger til rette for et vedtak om deling før sommeren 2024, og at en eventuell deling av Kristiansand kommune vil kunne tre i kraft fra 1. januar 2026.

– Vi mener det er viktig å få synspunktene til innbyggerne for å avgjøre om Søgne og Songdalen skal deles eller ikke. Vi foreslår at folkeavstemningene blir gjennomført i uke 4 og 5 i 2024, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp) i en pressemelding.

Stortinget har behandlet et forslag om endring i inndelingsloven. Dette gir departementene en generell hjemmel til å gjennomføre innbyggerhøringer blant annet i saker hvor departementet har tatt initiativ til grenseendring.

(©NTB)

Flere nyheter: