Menu
Redningsarbeidere sitter utenfor tunnelen som kollapset og sperret inne 41 arbeidere i India for litt over to uker siden. Foto: AP / NTB

Redningsmannskap framme hos 41 innesperrede arbeidere i India

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager.

Av NTB | 28.11.2023 09:30:04

Ulykker og naturkatastrofer: Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

Et evakueringsrør må på plass i hullet som er gravd inn til arbeiderne, før redningsmannskapet kan krype gjennom og begynne å hente mennene ut.

Flere titalls redningsarbeidere med tau og stiger står på rekke og rad utenfor tunnelen og ambulanser er på plass for å frakte de 41 arbeiderne til et sykehus omtrent 30 kilometer unna.

Åpningen på den 4,5 kilometer lange tunnelen kollapset tidlig om morgenen 12. november. Siden har det blitt fraktet mat og medisiner inn til de 41 arbeiderne mens utgravingen har pågått.

Tunnelen arbeiderne jobbet i da den kollapset, er del av Char Dham-motorveien, et stort samferdselsprosjekt fra regjeringen. Målet er å knytte sammen fire hinduistiske pilegrimsreisemål gjennom et 890 kilometer langt veinettverk.

Myndighetene har ikke opplyst hva som forårsaket kollapsen, men regionen er utsatt for jordskred, jordskjelv og flom.

Arbeidet med å hente dem ut, én etter én på båre, gjennom det 90 centimeter brede evakueringsrøret, kommer til å ta noen timer, sier tjenestepersonen.

Redningsarbeidet har gått sakte framover og blitt forsinket på grunn av ras og gjentatte problemer med det tunge boreutstyret. Temperaturene har også vært synkende i det avsidesliggende fjellområdet i delstaten Uttarakhand.

Flere nyheter: