Menu
Rohingyaflyktninger på skroget av sin kantrede båt før de ble berget av indonesiske redningstjenester torsdag. Foto: Reza Saifullah / AP / NTB

Redningsaksjon for savnede rohingyaer avsluttes

Indonesia avslutter redningsaksjonen for rohingya-flyktninger som er savnet etter at båten deres kantret utenfor den indonesiske vestkysten.

Av NTB | 22.03.2024 18:23:09

Ulykker og naturkatastrofer: Redningstjenestene berget torsdag 69 rohingya-flyktninger som hadde drevet rundt på havet i flere uker før båten deres og en båt som kom dem til unnsetning, kantret dagen før.

Mange av dem klynget seg til skroget til den havarerte båten, og overlevende fortalte lokale myndigheter at minst 151 mennesker var savnet etter forliset.

– Vi var på sjøen, og vi trodde vi skulle dø. Det var mange mennesker som døde, mange kvinner, mange barn døde rett foran oss, sa 33 år gamle Rehena Begum med skjelvende stemme i Aceh etter ha blitt reddet.

Dersom de som er savnet, blir erklært døde, ville det være det største tapet av menneskeliv for rohingyaene på havet hittil i år, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Rohingya-minoriteten forfølges i sitt hjemland Myanmar, og mange tusen forsøker seg på lange, kostbare og farlige sjøreiser, ofte på skjøre og synkeferdige båter, for å komme seg til Malaysia eller Indonesia.

(©NTB)

Flere nyheter: