Menu
Rettssaken gikk i Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm mandag denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB

Realitydeltaker dømt for å ha tatt seg inn i leilighet og truet feil kvinne

En mann og en kvinne er dømt for å ha tatt seg inn i leiligheten til en kvinne i Lillestrøm og truet henne. I retten innrømte de at de gikk til feil leilighet.

Av NTB | 07.06.2024 22:23:06

Kriminalitet og rettsvesen: Da saken var oppe i Romerike og Glåmdal tingrett mandag denne uken forklarte den tiltalte mannen i 30-årene at målet med å ta seg inn i leiligheten var å komme i kontakt med en venn som skyldte ham 12.500 kroner.

Mannen hadde hørt at vennen oppholdt seg hos en venninne i Lillestrøm, og at hun aldri låste verandadøra. Natt til 13. juni i fjor dro mannen derfor til adressen sammen med en kvinne i 30-årene som tidligere har vært deltaker i et kjent realityprogram.

De to maskerte seg og tok seg inn gjennom fornærmedes verandadør, som ikke var låst, og inn på soverommet der fornærmede lå og sov.

Den fornærmede kvinnen ble vekket, men kunne ikke svare på mannens spørsmål om pengene, og mannen forsto raskt at de hadde gått feil.

«Fornærmede skalv, gråt og var ute av seg. NN (den tiltalte mannen, journ.anm.) ble flau, fikk dårlig samvittighet og forsøkte å roe ned situasjonen. Dette ved å forklare at de hadde gått feil, ta av masken og gi fornærmede vann og telefonnummeret sitt», står det i dommen.

Kvinnen de to egentlig skulle til, bodde i leiligheten over fornærmedes leilighet.

Mannen var tiltalt for å ha truet fornærmede med en spiss gjenstand, men retten fant ikke dette bevist. De tiltalte ble også frikjent for å ha sagt til kvinnen at det ville få konsekvenser for henne hvis hun kontaktet politiet.

Mannen ble dømt til 90 dagers fengsel i saken, mens kvinnen ble dømt til 60 timers samfunnsstraff for medvirkningen.

(©NTB)

Flere nyheter: