Menu
Sør-Rogaland tingrett har dømt en mann til fire års fengsel for overgrep mot sin niese. Foto: Annika Byrde / NTB

Mann dømt til fire års fengsel for overgrep mot niese

En 51 år gammel mann fra Stavanger er dømt til fire års fengsel for gjentatte overgrep mot sin niese, som var under 14 år på tidspunktet.

Av NTB | 07.06.2024 22:23:13

Kriminalitet og rettsvesen: 51-åringen er funnet skyldig av Sør-Rogaland tingrett for ved gjentatte anledninger i 2017–2018 å ha begått overgrep mot niesen i hans hjem i Stavanger. Ett av overgrepene skal også ha funnet sted mens de var på ferie i den dømte mannens hjemland.

Den fornærmede jenta, som var i 13-årsalderen da overgrepene skjedde, er datter av tiltaltes svoger. Familiene har hatt tett kontakt med hverandre, og fornærmede har vært en nær venn av den dømtes datter. Derfor var hun ofte på besøk hos 51-åringen. Han har nektet straffskyld og benektet å ha forgrepet seg på fornærmede på noen måte.

Hun fortalte først moren sin om overgrepene, hvorpå hun ikke lenger fikk besøke dem på samme måte som før. Ved en senere anledning fikk helsesykepleier på skolen kjennskap til saken, og noen måneder etter dette ble den anmeldt til politiet.

51-åringen dømmes i tillegg til å betale sin niese 275.000 kroner i erstatning, samt at hans mobiltelefon blir beslaglagt. Til dommen hører det også til at mannen ble funnet skyldig i besittelse av totalt 15 videofiler av overgrepsmateriale.

(©NTB)

Flere nyheter: