Jude Bellingham har hatt en fantomhøst for Real Madrid. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Real Madrid-juvelen Bellingham herjet og fikset 2-1-seier i El Clásico

Jude Bellingham tok ansvar og scoret begge målene da Real Madrid vendte til 2-1-seier i lørdagens fotballklassiker borte mot Barcelona.

Av NTB | 28.10.2023 18:22:41

Sport: Det var den nye Real-juvelens niende og tiende scoring på ti seriekamper i Spania. Da Real Madrids øvrige angrepsstjerner slet med å skape trøbbel for Barcelona, steg den 20 år gamle engelskmannen fram etter pause.

2. omgang var halvspilt da Bellingham øynet muligheten og sendte av gårde et knallhardt skudd med høyrefoten fra vel 20 meter. Barca-keeper Marc-André ter Stegen nådde ballen, men klarte ikke å stoppe den på veien inn i nettmaskene.

Dramatikken ble fullbyrdet da Bellingham var frampå igjen i tilleggstiden. Han var på rett sted til rett til og tuppet ballen i mål etter at et innlegg hadde skiftet retning i foten til Luka Modric.

– Han spiller som en veteran, og han har en fantastisk innstilling. Utligningsmålet hans endret dynamikken i kampen, og etter det hadde vi mer styrke og energi, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti om Bellingham, ifølge AFP.

Tyskeren scoret nærmest på ren vilje da han forfulgte en løs ball inn i Real Madrid-feltet. David Alaba var for sent ute til å stoppe Gündogan, som gjorde mål med en følsom avslutning alene med Kepa Arrizabalaga.

Barcelona-midtbanen med Gündogan, Gavi og Fermin Lopéz fungerte bra, og sistnevnte kom nær scoring i sin første El Clásico da han skjøt i stolpen etter et kvarter.

I en tett og tøff kamp klarte Real Madrid sakte, men sikkert å få oppgjøret inn i sitt spor. I perioden etter Bellingham-scoringen presset gjestene videre, men Barcelona byttet inn Robert Lewandowski, Raphinha og Lamine Yamal og var stadig farlig.

En kampavgjørende scoring måtte man imidlertid vente på til overtiden. Bellingham dukket opp igjen og ble om mulig enda mer populær hos Real-fansen.

– Han kan fort nå 20-25 mål (i sesongen), for han har startet veldig bra. Det som var overraskende i dag, var langskuddet. Han pleier alltid å komme inn i boksen, men i dag scoret han et fantastisk mål fra utenfor boksen, sa Ancelotti.

Seieren gjør at Real Madrid topper tabellen med like mange poeng som toer Girona etter elleve serierunder. Barcelona følger fire poeng bak på 3.-plassen.

Barcelona hadde vært det førende laget før Real Madrid første scoring, og de ledet 1-0 halvveis takket være en tidlig scoring av veteranen Ilkay Gündogan.

Kepa måtte i aksjon da Barcelona fikk en stor dobbeltsjanse noen få minutter etter pause. Vertene ble stoppet av stolpen og deretter av en feberredning av målvakten.