Eddie Nketiah kunne juble for hattrick i Arsenals seier over Sheffield United. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Nketiah herjet i Arsenals storseier – ingen minutter for Ødegaard

Eddie Nketiah knallet til med sitt første Premier League-hattrick i Arsenals 5-0-seier over Sheffield United. Det skjedde uten en benket Martin Ødegaard.

Av NTB | 28.10.2023 18:02:44

Sport: Seieren gjør at Arsenal har heng på naborival Tottenham i tabelltoppen. To poeng skiller lagene som er alene om å være ubeseiret etter ti runder.

Nketiah fikset ledermålet etter en drøy halvtime. Han la et godt slått innlegg fra Declan Rice til rette for seg selv og styrte inn 1-0.

Arsenal hadde full kontroll på et tafatt bortelag. Tidlig i 2. omgang utnyttet Nketiah svakt keeperspill og doblet ledelsen. Åtte minutter senere vendte samme mann om og skjøt inn 3-0 i krysset.

Med det ble han første engelske Arsenal-spiller til å gjøre hattrick i ligaen siden Theo Walcott i 2015, melder Opta.

Mot slutten økte Fábio Vieira forspranget ytterligere fra straffemerket. Nketiah fikk muligheten til å bli firemålsscorer, men valgte å gi den fra seg. Langt ut i overtiden styrte Takehiro Tomiyasu inn 5-0.

Oppgjøret gikk uten Arsenals faste kaptein Martin Ødegaard. Drammenseren ble for en sjelden gang benket av manager Mikel Arteta. I hans fravær ble armbindet båret av Bukayo Saka og senere Nketiah.

I opptakten til kampen ble det kjent at Arsenal er uten nøkkelspillerne Gabriel Jesus og Thomas Partey de neste ukene. Begge sliter med muskelskader.

Sheffield United virker allerede fortapt i PL-bunnen. Opprykkslaget står med kun ett poeng og har ligaens dårligste målscore (7-29).

Neste helg skal Arsenal ut i en tøff bortekamp mot Newcastle, mens Sheffield United tar imot Wolverhampton.