Menu
Real Madrids Karim Benzema etter 1-0-målet mot Chelsea. Foto: Jose Breton, AP / NTB

Real Madrid forverret Chelsea-krisen: – En av våre beste kamper

Tittelforsvarer Real Madrid og Karim Benzema sikret seg et flott utgangspunkt før returkampen i Champions League mot Chelsea. 2-0-seieren kunne vært større.

Av NTB | 12.04.2023 23:34:12

Sport: Benzema har fem mål mot Chelsea på de tre siste kampene mot London-klubben.

Franskmannen kunne styre ballen inn i åpent mål etter snaut 21 minutter i onsdagens kvartfinale. Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga fikk bare en svak hånd på ballen etter at Vinícius Júnior hadde avsluttet like før.

Chelsea skapte et par gode sjanser på kontringer, men i etablert spill var gjestene et ganske lett bytte for Real Madrid.

– Vi startet kampen ganske bra. Vi hadde også noen øyeblikk hvor vi slet, som er normalt, for Chelsea har mye kvalitet òg, sa Real Madrids Toni Kroos til TV 2.

– Generelt synes jeg vi spilte en bra kamp. Vi hadde kontroll, skapte noen sjanser, scoret på gode tidspunkter. Jeg synes vi kan være ganske fornøyde med resultatet, la han til.

Frank Lampard leder laget midlertidig ut sesongen. Han har fortsatt tro på avansement.

– Det var noen bra ting, men resultatet er en realitet. Jeg sa akkurat til spillerne at spesielle ting kan skje på Stamford Bridge. De (Real Madrid) er et veldig godt lag, men vi må tro på det, sa Lampard.

– Det var en av våre beste kamper denne sesongen, men vi har en returkamp igjen, og vi må forholde oss rolig og komme ut igjen like sterke som vi var i dag, sa Vinicius Junior.

Like før slutt hadde Mason Mount en kjempesjanse til redusering, men skuddet ble blokkert.

Benzema er oppe i 90 Champions League-mål. Det første kom for Lyon mot Rosenborg høsten 2005. Cristiano Ronaldo (140), Lionel Messi (129) og Robert Lewandowski (91) ligger foran ham på scoringsstatistikken.

I Premier League er blåtrøyene nede på 11.-plass.

Chelsea-midtstopper Kalidou Koulibaly måtte gi seg med skade etter 54 minutter. Dermed kan returoppgjøret i England tirsdag være i fare for ham.

I tillegg ble Ben Chilwell utvist med direkte rødt kort like før timen var spilt. Han dro ned Rodrygo og må sone karantene til uka.

Vinneren av Real Madrid og Chelsea møter høyst trolig Manchester City i semifinale. Laget til Erling Braut Haaland leder 3-0 over Bayern München før returen i kvartfinalen.

Innbytter Marco Asensio hadde bare vært på banen vel ett minutt da han skjøt inn 2-0 i spill elleve mot ti. Arrizabalaga fikk også i den situasjonen noen fingrer på ballen, men ikke nok til å stoppe ferden inn i nettet.

Chelsea vant turneringen under Thomas Tuchel i 2021-22-sesongen. Vikarmanager Lampard har tapt sine to første kamper etter at han steppet inn i jobben for vel en uke siden. Chelsea ble slått 1-0 av Wolverhampton for noen dager siden.

(©NTB)

Flere nyheter: