Menu
Anna Jøsendal innrømmer at det har vært stor misnøye i spillergruppen under Hege Riises ledelse. Foto: Lise Åserud / NTB

RBK-profil bekrefter betydelig misnøye på kvinnelandslaget

RBK-spiller Anna Jøsendal åpner opp om en turbulent tid innad i det norske kvinnelandslaget i fotball. Hun sier mange har vært misfornøyde.

Av NTB | 01.09.2023 17:34:58

Sport: Fredag kom nyheten om at Hege Riise fratrer som landslagssjef for de norske fotballkvinnene. Det skjer bare ett år etter at hun fikk jobben.

– Jeg må si jeg ble litt overrasket, sier landslagsspiller Jøsendal i et intervju med Adresseavisen.

22-åringen bekrefter at det har vært misnøye blant flere i spillergruppen, men at hun selv ikke har vært blant disse.

– Nei, jeg har egentlig ikke det. Men når det er såpass mange som er det, så er det riktig av NFF å ta denne avgjørelsen, sier hun videre med henvisning til Riises avgang.

– Det er dumt at det ble som det ble, og det var misnøye. Det er ikke bra, men da er det veldig bra at man tar tak i ting, og at den tøffe avgjørelsen ble tatt, legger Jøsendal til.

RBK-profilen var en del av landslaget som deltok i fotball-VM i Australia og New Zealand i sommer. Norge forsvant ut av mesterskapet i åttedelsfinalen mot Japan.

Fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken begrunnet fredag Riises avgang med at de ønsket en mer tydelig trenerprofil til å håndtere landslaget i framtiden.

(©NTB)