Rosenborg er i form og legger press på serieleder Vålerenga i Toppserien. Foto: Tuva Åserud / NTB

Mot gullthriller i Toppserien – Avaldsnes sliter i bunn

Rosenborgs dødballkraft senket Arna-Bjørnar 4-0 i Toppserien lørdag. Avaldsnes har spilt seks kamper på rad uten seier. John Arne Riises lag ligger nest sist med 14 poeng etter 19 runder.

Av NTB | 02.09.2023 18:45:23

Sport: Sara Hørte ga RBK ledelsen etter en corner, og drøyt ti minutter senere ble den doblet ved Camilla Linberg fra straffemerket. Etter hvilen banket Selma Sol Magnusdottir inn 3-0.

Islendingen scoret på et lurt hjørnespark. Hun dro av en motspiller og sendte ballen i det lengste hjørnet. På overtid ble det også nettkjenning for innbytter og debutant Vilde Hulaas Grøseth.

Rosenborg har vunnet seks av sine sju siste kamper. Trønderne er fire poeng bak Vålerenga på tabelltoppen og har én kamp mindre spilt enn rivalen fra Oslo.

Emma Stølen Godøs scoring etter to minutter ble den eneste i LSK-hallen mot Avaldsnes. Midtbanespilleren klinket til etter en Avaldsnes-blokk og skjøt ballen over keeper fra vel 16 meter.

Trepoengeren var LSKs femte på rappen. Laget har levert perfekt siden 0-1-tapet for nettopp Avaldsnes på Karmøy 10. juni. I denne perioden har romerikingene vunnet 2-0 mot både Vålerenga og fjorårsmester Brann.

I neste runde venter VIF borte i en høyinteressant rivalkamp i tittelracet. Den spilles 13. september.

Avaldsnes har spilt seks kamper på rad uten seier. John Arne Riises lag ligger nest sist med 14 poeng etter 19 runder.

De to siste års seriemestere er hektet av i medaljekampen. Ligafireren står med tre strake seirer og har Avaldsnes på bortebane som neste oppgave.

Lyn og Stabæk spilte 1-1 lørdag. Anna Aahjem ga førstnevnte ledelsen i åpningen, mens Monica Nedgård Isaksen utlignet kvarteret senere.

Det ser ut til å gå mot en thrilleravslutning på Toppserien. Tidligere på dagen vant LSK Kvinner 1-0 over Avaldsnes og er fem poeng bak VIF med åtte runder igjen.

Brann vant 1-0 i byderbyet borte mot Åsane. Marit Bratberg Lund ble matchvinner etter en scoring i det sjuende minutt. Hun scoret på strak vrist i etterdønningene av en kort frisparkvariant.