Menu
Jim Ratcliffe forlater her Old Trafford etter et møte med toppledelsen i Manchester United tidligere i måneden. Foto: Peter Byrne / PA / AP / NTB

Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud.

Av NTB | 23.03.2023 20:54:03

Økonomi og næringsliv: Det var ventet at Ratcliffe kom til å legge inn et nytt bud på den engelske gigantklubben. Ineos slapp nyheten torsdag kveld.

«Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

70-åringen er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos og regnes for å være Storbritannias rikeste mann. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

Glazer-familien har eid United siden 2005. Amerikanerne er svært upopulære blant fansen, og i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten. Det er den amerikanske handelsbanken Raine som styrer salgsprosessen.

(©NTB)