Menu
Patrick Cantlay protesterer ved ikke å spille med USA-caps i Ryder Cup. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Rapporter om strid i USAs Ryder Cup-lag – Cantlay med protest

Det skal være intern splittelse i USAs Ryder Cup-lag, blant annet fordi spillerne ikke får betalt for å spille i golfturneringen.

Av NTB | 30.09.2023 11:52:40

Sport: Ifølge BBC, Sky Sports og en rekke andre internasjonale medier har Patrick Cantlay og hans nære venn Xander Schauffele distansert seg fra resten av den amerikanske troppen. De to sitter angivelig i et separat område i lagets garderobe.

Lørdag nektet Cantlay å stille opp med caps med USA-logoen på da det skulle tas lagbilde før spillstart. 31-åringen spilte også hele formiddagsøkta uten skyggelue, i motsetning til de øvrige spillerne.

Cantlays protest skal skyldes at han er motstander av at det ikke er pengeutbetaling til spillerne for å delta i Ryder Cup. Han og Schauffele skal også ha vært de eneste i laget som nektet Netflix adgang til lagets fasiliteter, og de samme to gikk glipp av USA-lagets besøk til Ryder Cup-anlegget i Roma tidligere i måneden.

I President’s Cup, som er en lignende turnering der USA møter et lag fra resten av verden, fikk spillerne betalt, og dette skal ha gjort Cantlay frustrert.

De sportslige resultatene så langt i årets Ryder Cup hjelper neppe på situasjonen. Så langt leder Europa 8,5-2,5 over USA idet én duell gjenstår av lørdagens foursomekamper.

(©NTB)